Ιστορία

Ο Louis Chevrolet γεννήθηκε στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας το 1878. Γιος ωρολογοποιού, κληρονόμησε την αγάπη για το επάγγελμα του μηχανικού από τον πατέρα του. Σαν παιδί ο Louis τρελαινόταν να αποσυναρμολογεί πράγματα, θέλοντας να καταλάβει πώς λειτουργούσαν και προσπαθώντας να βρει τρόπους να τα βελτιώσει. Ανακάλυψε τη δεύτερη αγάπη του – την ταχύτητα – όταν πήγε να δουλέψει σε ένα συνεργείο ποδηλάτων στην ηλικία των 11. Όπως πολλά παιδιά, ο Louis δεν θα ξεχνούσε ποτέ την μαγεία της πρώτης φοράς που οδήγησε σε μία κατηφόρα με μεγάλη ταχύτητα. Αλλά αντίθετα με τους περισσότερους από εμάς, αμέσως μετά άρχισε να σκέφτεται πώς μπορούσε να κάνει τα ποδήλατα να πηγαίνουν ακόμα πιο γρήγορα. Ο Louis στη συνέχεια κατασκεύασε και αγωνίστηκε με διάφορα ποδήλατα, χρησιμοποιώντας τα χρηματικά έπαθλα που κέρδιζε για να βοηθήσει τα έξι αδέρφια του. Στη συνέχεια, γύρω στο 1896, ο Αμερικανός μεγιστάνας ακινήτων Vanderbilt που βρισκόταν σε περιοδεία επισκέφθηκε το συνεργείο για να επισκευάσει το μηχανοκίνητο τρίκυκλό του. Ο Louis το επισκεύασε και εντυπωσίασε τον Vanderbilt ο οποίος τον παρότρυνε να αναζητήσει την τύχη του στην Αμερική.

Αγωνιζόμενος σούπερ σταρ

Το 1901, ο Louis μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έπιασε δουλειά σαν μηχανικός και σχεδιαστής της de Dion-Bouton, που τότε ήταν παγκοσμίως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων. Η αγάπη του Louis για τα αυτοκίνητα εκφράστηκε με δύο μορφές. Σχεδίαση και αγωνιστική δράση. Το 1905 κέρδισε τον πρώτο του σοβαρό αγώνα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας εδάφους καλύπτοντας ένα μίλι σε 52,8 δευτερόλεπτα. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε μία 15ετία με νίκες σε Αμερικανικές αγωνιστικές πίστες που θα τον αναδείκνυαν σε διεθνή σούπερ σταρ. Το 1911, ο Louis αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη φήμη του για να ξεκινήσει τη δική του κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων – και μαζί με τον Billy Durant, ιδιοκτήτη της General Company of New Jersey (που αργότερα έγινε General Motors) δημιούργησαν στις 3 Νοεμβρίου 1911 την Chevrolet Motor Car Company.

Η Γέννηση μιας εταιρίας

Ο Louis είχε τώρα την ευκαιρία να σχεδιάζει τα αυτοκίνητα που πάντα ονειρευόταν. Ήθελε να κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλότερης μηχανολογικής ακρίβειας και πιο αξιόπιστα από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούσαν. Επίσης, ήθελε να τα κατασκευάζει με μία τιμή προσιτή για την πλειοψηφία του κόσμου. Η μάρκα Chevrolet γνώρισε τεράστια επιτυχία – εκτοπίζοντας ακόμα και το Model T της Ford από τη Νο.1 θέση του πίνακα πωλήσεων. Σήμερα, οι περισσότεροι δεν θυμούνται τον Louis σαν οδηγό αγώνων, αλλά η εταιρία του έχει γίνει παγκοσμίως διάσημη. Όλοι μας στη Chevrolet είμαστε περήφανοι για τις ρίζες μας και θα μένουμε πάντα πιστοί στις αρχές του Louis. Να κατασκευάζουμε τα καλύτερα δυνατά αυτοκίνητα, στην καλύτερη δυνατή τιμή.