Δωρεάν τεχνικός έλεγχος για ασφαλή ταξίδια με Chevrolet

Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος από την Automotivo!
23/01/2017
Λειτουργία καταστημάτων Automotivo τον Αύγουστο 2017
06/08/2017

Δωρεάν τεχνικός έλεγχος για ασφαλή ταξίδια με Chevrolet

 

Δωρεάν τεχνικός έλεγχος για ασφαλή ταξίδια με Chevrolet

Για ασφαλή ταξίδια με Chevrolet τις ημέρες του Πάσχα, η Chevrolet Automotivo σας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε -εντελώς δωρεάν- τεχνικό έλεγχο στο Chevrolet σας μέχρι τις 29 Απρίλιου 2017, κλείνοντας ένα ραντεβού στο κατάστημά μας στο Γέρακα.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει:

  • Ελαστικά, φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φρένα, έλεγχο καυσαερίων, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτησης , φόρτισης μπαταρίας , κλιματισμού και αμαξώματος.
  • Δωρεάν συμπλήρωση όλων των υγρών έως 500ml συνολικά (λάδι κινητήρα, υγρό φρένων, αντιψυκτικό και υγρό πλυστικής συσκευής).

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει των προδιαγραφών της Chevrolet, το αυτοκίνητο σας πρέπει να ελέγχεται συχνά και ειδικά στο χρόνο εναλλαγής των εποχών.  Ο έλεγχος του αυτοκινήτου σας την άνοιξη βοηθάει να εντοπιστούν μία σειρά από προβλήματα που μπορεί να δημιουργήθηκαν στο όχημα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς πρόκειται για μία δύσκολη περίοδο λειτουργίας  του αυτοκινήτου σας.

Το check-up είναι μια ευκαιρία για έλεγχο της κατάστασης των μερών που φθείρονται πιο συχνά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα τις σωστές επιδόσεις από το Chevrolet σας. Πάνω απ’ όλα, σας προφυλάσσει από μεγαλύτερες ζημιές που μπορεί στο μέλλον να σας κοστίσουν ακριβά. Αυτός ο έλεγχος σας γλυτώνει από δυσάρεστες εκπλήξεις, και σας εξασφαλίζει απροβλημάτιστες διαδρομές.

 

Απαραίτητοι έλεγχοι στο αυτοκίνητο σας πριν από το ταξίδι

 

Έλεγχος φρένων

Όλοι συνειδητοποιούν ότι τα φρένα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας των οχημάτων μας, αλλά όταν σκεφτόμαστε τα φρένα μας, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τους δίσκους και τα τακάκια και όχι το υγρό φρένων. Όμως, τα υγρά φρένων έχουν μια πολύ σκληρή ζωή, πρέπεινα αντέχουν σε θερμοκρασίες λειτουργίας έως 230°C. Όταν οι συνθήκες αυτές αλλάζουν σημαίνει ότι τα φρένα σας απλά δεν θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει για την αποτελεσματική λειτουργία των φρένων σας είναι η αντικατάσταση υγρών κάθε 2 χρόνια, ανεξάρτητα από την απόσταση σε μίλια σας.

 

Μέγιστη απόδοση air condition και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Όλοι θεωρούν το σύστημα air-condition δεδομένο εκείνες τις ημέρες, που η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ένα καλοσυντηρημένο σύστημα air-condition παρέχει δροσερό αέρα στην καμπίνα σε αντίθεση με εκείνο που έχει καιρό να ελεχθεί με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημαντική περιεκτικότητα σε υγρασία, άρα ο αέρας του είναι υγρός, δίνοντας μία υγρή αίσθηση στην ατμόσφαιρα της καμπίνας.

Όταν το σύστημα air-condition δεν λειτουργεί αποτελεσματικά συνεπάγεται την αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που όλοι προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Για να διατηρήσετε κλιματιστικό σας ώστε να λειτουργεί σωστά και οικονομικά, στην Chevrolet Automotivo πραγματοποιούμε έλεγχο του κλιματιστικού σε 8 σημεία που περιλαμβάνει

  • Έλεγχος ιμάντα κομπρεσέρ
  • Έλεγχος της κατάστασης των σωληνώσεων
  • Έλεγχος του φίλτρου σκόνης
  • Έλεγχος σωστής λειτουργίας του κομπρεσέρ
  • Έλεγχος δυναμικών πιέσεων
  • Έλεγχος θερμοκρασίας αέρα στους αεραγωγούς
  • Ανάγνωση της μνήμης του εγκεφάλου
  • Έλεγχος λειτουργίας βαλβίδων κλιματισμού

 

 Ο χρονισμός είναι το παν

Όταν ακούτε να μιλούν για την αναγκαιότητα της αλλαγής timming belt, μπορείτε κάλλιστα να αναρωτιέστε τι είναι timming belt και γιατί πρέπει να αλλάξει.

Timming belt είναι ο ιμάντας χρονισμού, ο οποίος έχει το ρόλο να ενώνει μεγάλα τμήματα του κινητήρα σας, το στροφαλοφόρο και εκκεντροφόρο, ελέγχει το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων, ο χρόνος του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση του κινητήρα σας, εξ ου και η ονομασία ζώνη χρονισμού.

Πρόκειται για ένα ένα ελαστικό-οδοντωτού ιμάντα, λειτουργώντας σε δύσκολες συνθήκες καθώς είναι υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία του κινητήρα.   Επειδή λειτουργεί τόσο σκληρά, μπορεί να φθαρεί ή καταστραφεί και η έγκαιρη αλλαγή του απομακρύνει σημαντικά τον κίνδυνο για μεγάλες ζημιές στον κινητήρα.

Ο ιμάντας χρονισμού θα πρέπει να αλλάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο κατασκευαστής του. Στην Chevrolet Automotivo προτείνουμε να το αλλάζετε και λίγο νωρίτερα, προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικές ζημιές στη μηχανή του Peugeot σας.

 

Έλεγχος ελαστικών

Σε σχέση με τα άλλα αναλώσιμα του αυτοκινήτου, τα λάστιχα έχουν την ευκολία ότι είναι εξωτερικά. Δηλαδή τα βλέπουμε. Ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι, μπορούμε να τα συντηρήσουμε ή να τα διατηρήσουμε, να τα ελέγξουμε και να τα αλλάξουμε κατά το δοκούν.

Παλιότερα ένας τρόπος που διατηρούσε τη ζωή των ελαστικών αλλά σιγά-σιγά ξεχάστηκε ήταν η αλλαγή εμπρός-πίσω. Επειδή ο εμπρός άξονας έχει την κίνηση αλλά και το στρίψιμο, τα ελαστικά φθείρονται πολύ περισσότερο από ότι στον πίσω. Έτσι με ένα πρόγραμμα κάθε 10.000 χλμ. μπορούν τα ελαστικά να αλλάζουν άξονα (όχι όμως και πλευρά, εκτός και αν δεν έχουν δείκτη περιστροφής) ώστε η φθορά τους να γίνεται ομοιόμορφη. Είναι ο απλούστερος τρόπος να βγάλουμε περισσότερα χιλιόμετρα από ένα σετ ελαστικών. Αρκετοί όμως δεν το κάνουν. Είτε αμελούν είτε δεν το ξέρουν, είτε θεωρούν πως δεν πρέπει να γίνεται. Αυτό το δεύτερο πηγάζει από την κακή συνήθεια κάποιων να κάνουν την αλλαγή αυτή αφού τα εμπρός έχουν λιώσει και τα πίσω είναι ακόμη καλά. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται γιατί τότε η διαφορά πρόσφυσης μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα κάνουν το αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα και άρα επικίνδυνα.

Στην Chevrolet Automotivo ελέγχουμε την κατάσταση των ελαστικών σας και σε περιπτώσεις φθαρμένων ελαστικών προτείνουμε την άμεση αντικατάστασή τους.

 

 

Comments are closed.